Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola


November, december havi étkezés befizetése:


2019.12.12-13.

7:30-15:30

Étkezés lemondást 2019.12.06-ig tudunk fogadni!
Megértésüket köszönjük!

DSCF21
Az idén is megszervezzük a hagyományos mariazelli zarándoklatot. Iskolánk történetében többször is imával fordultunk a mariazelli Szűzanyához, kérve a segítségét. Így volt ez a Marianum megalakulásakor, a gimnázium indításakor, és még számtalan alkalommal. Ezért olyan fontos a „Marianumosok” számára a mariazelli kegyhely. Szeretnénk, hogy iskolánk egyetlen tanulója se ballagjon el anélkül, hogy legalább egyszer el ne zarándokolna ide.   

Időpont: 2019. május 15 - 17. (szerda-péntek)

Költségek: 40 Euro + 18 000 Ft     

A fenti összegek a szállás (Korda zarándokház), a biztosítás, az utazás és a mariazelli programok költségét fedezik. Étkezés igény szerint.

A tervezett program: szentmise Mariazellben a Bazilikában, kirándulás a Bürgeralpera, a Holzknechtland kalandparkba és az Erlaufseehez. Csónakázás és kirándulás a Lunzerseenél.

Jelentkezés az osztályfőnököknél – 18 000 Ft befizetésével - 2019. március 15-ig!

A fennmaradó 40 Euro kifizetését május 6-ig kérjük!

 

 

Marianum gimnazium"Felvételi tájékoztatót tartott hétfőn a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és Gimnázium. Az érdeklődők nemcsak a felvételi eljárásról és az intézményről tudhattak meg bővebb információkat, hanem kérdéseket is feltehettek, és bejárhatták az új épületszárnyat."

ÉRD Most! cikkét a beiskolázásról az alábbi linken tekinthetik meg:

http://erdmost.hu/2018/10/16/marianum-mindent-a-beiskolazasrol/

 

 

1. Köpenyvásár az általános iskolásoknak:

  • augusztus 29-én 12:00-16:00 óráig,
  • augusztus 30-án 9:00- 12:00 óráig az iskolában ( Érd, Alsó utca 21).

2. Tanévkezdés: 2019. szeptember 02-án 8:00-10:40-ig. Megjelenés: iskolai ünneplő öltözetben

DSC 0705Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán (részlet)

…Piros s vér a pesti utcán.
Eső esik és elveri,
mossa a vért, de megmaradnak
a pesti utca kövein.

.

Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Cím: 2030 Érd, Alsó utca 21.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: 06 23 365-481

Fax: 06 23 365-482

 

Adatvédelem:

Sipos Adrienn Ügyvédi Iroda
Adatvédelmi tisztviselő

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

OM azonosító: 037326

 

2017 januárjában szerveztük a Marianum második sítáborát, a helyszín ugyanúgy az ausztriai síterep, Weinebene volt; a táborban 57-en voltunk, 52-en síeltünk, és mindenki épen, egészségesen haza is tért. 

Minden napunk csodálatos napsütésben telt, a sípályákon nagyszerű minőségű hó várt bennünket, és ha megfáradt a csapat, akkor egy kis forró csoki, forralt bor vagy gőzgombóc mellett kipihenhettük magunkat a hüttékben. Délelőttönként a kisebbek és a kezdőbbek síztek Skultéty Ádám oktatóval, a délután a nehezebb pályákon a haladókkal telt. A síoktatást persze minden nap bemelegítés előzte meg, a kislábujjtól a fejünk tetejéig megmozgattuk, előkészítettük a tagjainkat a sízéshez --  Adri néni kivételével, aki a snowboardosok egyszemélyes táborát alkotta:)

A délután a kézműveskedés jegyében telt: készítettünk sílécet, szánkót, ragasztottunk üveget és díszdobozt, emlékskatulyát és ceruzatartót, készültek pompomszörnyek és színezők is. Aki nagyon elfáradt, azt filmklub várta.

Emlékezetes marad számunkra az esti séta a szikrázó csillagok alatt a hegyoldalban álló Szent Pál pihenőhöz, ahol gyertyát gyújtottunk és imádkoztunk a táborozókért és az otthonmaradottakért is. 

Köszönet és hála Istennek, hogy mindannyian ott lehettünk és egészségben hazatértünk, továbbra is kérjük Menthoni Szent Bernát közbenjárását minden sízőért és családjáért.

 

                                   dr. Fábián Anna