Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

86702909 3381536485207570 1829894979946807296 n

Az idei évben 5. alkalommal rendezett a Szent Imre Alapítvány bált, a szülők aktív közreműködésével. A bál apropója az általános iskola udvarának felújítása volt. Szeretnénk, ha a nyár folyamán megújulhatna a két játszótér és a harangláb is!


Az előkészületek most is hetekkel, hónapokkal korábban kezdődtek. Nyolcadikosaink már szeptemberben megkezdték a tánctanulást. Az idei évben Rónainé Bodnár Judit kolleganő vállalta a gyönyörű bécsi keringő betanítását 48 párnak. A tánctanulás során a diákok nem csak tánclépéseket és koreográfiát, hanem összetartást, őszinteséget, kitartást és illemet tanultak. A produkció nem pusztán az egyes mozdulatok elsajátításából épült fel, hanem egymás elfogadását és az egymásra odafigyelést is gyakorolták.
A tánc után a Jazzation együttes színvonalas zenéjét élvezhettük. A budapesti székhelyű acappella együttes a legrangosabb nemzetközi versenyeken lopta már be magát a zsűri szívébe, és tért haza első helyezéssel. Mégis arra a legbüszkébbek, hogy olyan csodás zenészekkel játszhattak már együtt, mint a világhírű Bobby McFerrin, vagy a modern acappella svéd nagyágyúja, a The Real Group. A Jazzation fő profilja a jazz, virtuóz feldolgozásaik és saját szerzeményeik itthon és külföldön egyaránt óriási sikert aratnak. Nálunk is nagy sikerük volt!
„A bor semmihez sem hasonlítható isteni csoda, amely az élővilág és az egész emberiség diadala” – ez volt Vida Péter szekszárdi borász vendégünk ars poeticája, aki négy különleges bort mutatott be és kóstoltatott meg a vendégekkel.
Az este folyamán a gyertyafényes teázó, kávézó és forraltborozó folyamatosan várta a vendégeket. Sok szülő és baráti társaság használta fel ezt a lehetőséget, nyugodt, csöndes beszélgetésre, eszmecserére.
Akik önfeledt szórakozásra vágytak, azok a Fantázia tánczenekar zenéjére rophatták a táncot, egészen hajnali két óráig. Az Osváth üzletháznak köszönhetően az idei évben is választékos és finom svédasztalos vacsora állt rendelkezésünkre.
Este 11 órakor került sor a vidám hangulatú, poénokkal teletűzdelt tombola-húzásra, ahol a szülők felajánlásának köszönhetően közel 130 db tárgy került kihúzásra.
Az est folyamán Weil Róbert, a Madách Színház színművésze konferált. Köszönet érte!
Hálás köszönet illet minden szervezőt, különösen Auerné Hakkelt Esztert és Harkai Istvánt.
De köszönetet kell mondanunk azoknak a cégeknek is, akik nagylelkű adományaikkal segítették a bál szervezését, és a bál céljának megvalósulását!

Takácsné Tóth Noémi
igazgatónő