Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

tanevnyito 

Augusztus végén nemcsak a nyár ér véget a diákok számára, hanem a szünidő is.

 

A vakációnak vége és a gyerekzsivaj, amely betölti az iskola udvarát, az eddig üres tantermeket, biztos jele annak, hogy kezdődhet az új tanév.
Szeptember 1-jén becsengettek, megteltek a folyosók, a tantermek ünneplőbe öltözött gyermekekkel. Ünnepre gyűltünk össze. Erről tanúskodik az egyenruha, s az ünneplőbe öltözött szív is. Ünnepeljük a találkozást: újra láthatjuk barátainkat, újra örülhetünk egymásnak. Az idei tanévben azonban nem került sor iskolai ünnepségre, a bejövő osztályok köszöntésének hagyományos mozzanatait sem tudtuk megtartani, hiszen a járványügyi biztonsági előírásokat – mindnyájunk érdekében – be kellett tartanunk. Bár vártuk a közösségi együttlét örömét, most mégis alkalmazkodnunk kellett az új körülményekhez annak érdekében, hogy a nagyobb bajt megelőzzük. Így az első osztályosoknak a nyakkendőt a tanító nénik adták át és minden osztály a termében jelentős korlátozások közepette kezdte az iskolai munkát.
Egy kihívásokkal teli tanév áll előttünk, de az első akadályt sikeresen vettük, a tanévkezdés zökkenőmentesen megtörtént. Az iskola pedagógusai, dolgozói azon munkálkodnak, hogy ne legyen ez másként az elkövetkező tíz hónap során sem és június végén büszkén mondhassuk, hogy ismét egy eredményes tanévet zártunk.

Pálfi Mariann

Szalai Borbála: Legyen öröm a tanulás!

Hangosabbak ma az utcák,
Gyerekektől népesek,
Valahogyan még a nap is
Szebben ragyog, fényesebb.
Izgatottan várt e napra
Minden kezdő kisdiák:
Az iskola előttük is
Kitárja ma kapuját.
Megtanulnak betűt vetni
A tétova kis kezek:
Csengő-bongó szép szavakkal
Telnek majd a füzetek…
Ma, amikor útnak indul
A sok kicsi iskolás,
Kívánjuk, hogy öröm legyen
Számukra a tanulás!