Copyright 2019 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

DSCF6362
Az ószövetségi írásokból tudjuk, hogy az emberek nagyon várták a Messiás eljövetelét. Ezt a várakozást kezdjük mi is az advent idejében. Együtt készítjük fel szívünket, lelkünket Jézus születésének ünnepére, az Ő eljövetelét várva. Ehhez a készülethez csatlakozott iskolánk a lelki napon az alábbi programokkal.


Reggel az osztályfőnökök várták a gyermekeket, ahol az adventi jócselekedetek, és a lelki nap programját beszélték át.
Ezt követően megkezdődött az elmélkedés évfolyamonként, melyet a hitoktatók töltöttek meg tartalommal. Történetek, játékok, új énekek tanulásával segítve elő azt, hogy az adventi várakozás vágyakozássá formálódhasson szíveinkben. A 7-8. osztályokban az elmélkedés lelkiismeretvizsgálattal volt egybekötve.
Ezt követően megkezdődtek a gyóntatások, melyet Isten kedves és hűséges szolgái az atyák vezettek. A kisebbeknek számára pedig közös zenés programmal folytatódott a lelki nap.
A lelki nap záró eseménye, és egyben csúcspontja a szentmise volt, melyet Ugrits Tamás atya celebrált. A szentmise végén az atya felolvasott a gyernekek egyénileg megfogalmazott felajánlásaiból, és kérte, hogy az ne csupán egy fogalom legyen, hanem tettekre is tudjanak azok váltódni.

Bertalan Regina