Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

karácsonyfa


Nagy ünnepre készülünk, egész évben talán ezt az ünnepet várjuk a legjobban. Valami különleges érzés tölti el ilyenkor a szívünket. Az Advent, a betlehemi születési templom illata lengi be az otthonokat.


Nemsokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a békesség és a szeretet melegét hozza el minden ember szívébe. A kis Jézus megszületésének napjára igyekszik mindenki lelkileg is felkészülni. Ahogy egyre több gyertya lobban lángra az adventi koszorún, úgy nő szívünkben a vágyakozás a megértés, az igaz szeretet iránt. Az ünnep hangulatában észrevétlenül is jobban egymásra figyeltünk, és arra gondoltunk, mivel lephetnénk meg egymást, szeretteinket, az időseket vagy szociális és családi krízis miatt otthontalanná vált szülőket és gyermekeket.

A 2. a osztályos tanulók az érdi Szent József Idősek Otthonába látogattak, ahol karácsonyi versekkel és énekekkel tették meghittebbé a lakók ünnepre való hangolódását.


„Mi lenne, ha a Karácsony a szeretetről szólna?

Ha minden ember szívében egy apró gyertya volna?

Mi lenne, ha meggyújtanánk, s fénye mást elérne?

Mi lenne, ha a fény körül mindenki elférne?”

Zsók CsillaIskolánk diákjai hagyományunkhoz híven előadással kedveskednek az az Érd-Újváros Plébánia nyugdíjasainak, valamint az érdi LEA Otthon lakóinak.Harmadik évfolyamos tanulóink december 24-én az Érd-Újváros Jézus Szíve templomban karácsonyi pásztorjátékkal örvendeztették meg a jelenlévőket.Forduljunk szeretettel embertársaink felé, legyen része mindennapjaink a jóindulat, az odafordulás, nemcsak az ünnepek ideje alatt, hanem életünk minden napján. A szeretet ünnepe a karácsony. Adjuk át szívünket és örvendezzünk a Megváltó megszületésének!


Pálfi Mariann