Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Sítábor 2017

2017 januárjában szerveztük a Marianum második sítáborát, a helyszín ugyanúgy az ausztriai síterep, Weinebene volt; a táborban 57-en voltunk, 52-en síeltünk, és mindenki épen, egészségesen haza is tért. 

Minden napunk csodálatos napsütésben telt, a sípályákon nagyszerű minőségű hó várt bennünket, és ha megfáradt a csapat, akkor egy kis forró csoki, forralt bor vagy gőzgombóc mellett kipihenhettük magunkat a hüttékben. Délelőttönként a kisebbek és a kezdőbbek síztek Skultéty Ádám oktatóval, a délután a nehezebb pályákon a haladókkal telt. A síoktatást persze minden nap bemelegítés előzte meg, a kislábujjtól a fejünk tetejéig megmozgattuk, előkészítettük a tagjainkat a sízéshez --  Adri néni kivételével, aki a snowboardosok egyszemélyes táborát alkotta:)

A délután a kézműveskedés jegyében telt: készítettünk sílécet, szánkót, ragasztottunk üveget és díszdobozt, emlékskatulyát és ceruzatartót, készültek pompomszörnyek és színezők is. Aki nagyon elfáradt, azt filmklub várta.

Emlékezetes marad számunkra az esti séta a szikrázó csillagok alatt a hegyoldalban álló Szent Pál pihenőhöz, ahol gyertyát gyújtottunk és imádkoztunk a táborozókért és az otthonmaradottakért is. 

Köszönet és hála Istennek, hogy mindannyian ott lehettünk és egészségben hazatértünk, továbbra is kérjük Menthoni Szent Bernát közbenjárását minden sízőért és családjáért.

                      dr. Fábián Anna