Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

IMG 7daef74c615bdda085bbbdcb4800965b VA tavalyi évhez hasonlóan idén 2018. február  1-től 4-ig családi sítábort szerveztünk a Marianumba járó gyermekek és szüleik számára.

 

A sítábort idén is az ausztriai Weinebene családias, festői szépségű síterepére, pályaszállásra szerveztük, teljes ellátással.
Weinebeneben az utolsó nap kivételével hó és szélvihar kísérte napjainkat, ami egy pillanatig sem hátráltatta a csapatot, még a legkisebb (4 éves) is felmerészkedett a pályákra.
Minden nap, reggeli után, 9:15-kor, bemelegítéssel kezdtük az órákat, a már jól ismert és a gyerekek által is nagyon kedvelt edzőnkkel, Skultéty Ádámmal. Délelőttönként a kezdő gyermekekkel foglalkozott Ádám bácsi, délután pedig, a már haladó technikákat elsajátítani vágyó nagyobbakkal. Volt pár szülő és kisgyermek, akik sétával, szánkózással töltötték napjaikat, és olyan szülőnk is akadt, aki szívesen vigyázott a fáradt gyermekekre, míg szüleik síeltek.
Tizenkét család vett részt a sí táborban, hiszen a pályaszállásunk maximum ötvenöt embert tudott elszállásolni. Napi háromszori étkezés mellett, sok időnk volt a közös családi játékokra is, illetve arra, hogy jobban megismerhessék egymást a családok.  
Az utolsó este, a már jól bevált, és igen kedvelt, Marianum quiz került megrendezésre. Többek között, olyan kérdésekkel, mint pl.:

- Milyen autója van az igazgató asszonynak?

- Hány ablakot cseréltek ki a felújításkor a Marianumban?

- Hányadik tanévét kezdte meg a Marianum idén, és hogy mit sportolt Ferenc atya?       

A négy nap során örömmel láttuk, mennyit ügyesedtek a gyerekek a síelésben, a teljesen kezdők is bátran csúsztak, biztonságosan megálltak, és nagy lelkesedéssel végezték a gyakorlatokat a sípályákon, élvezték a jó levegőt, a havat.

Köszönöm a rendkívül együttműködő, kedves családoknak a sok segítséget és bíztatást!

Weil Adrienn