Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

IMG 20180203 160010Ebben a tanévben is sor került a már hagyományosnak számító szánkótáborra.

 


40 kisdiákkal érkeztünk meg Mátraszentistvánra, ahol szomorúan tapasztaltuk, hogy a hó jelenléte még várat magára. Ettől függetlenül már az első délután is nagyon jó hangulatban telt: a közeli sportpályán játszottunk kidobóst, tollast, focit. Este báránykát húztunk (minden angyalkának lett egy báránykája, akinek a tábor ideje alatt kedveskedett szóval, tettel, apró, saját készítésű ajándékkal), aztán gitáros éneklés után a Kánai menyegző történetét dolgoztuk fel.
A második nap délelőttjén a vöröskői kilátóhoz túráztunk, majd visszatérve a táborba kézműves foglalkozást tartottunk. Délután „falufelderítő versenyre” került sor, amit a gyerekek csapatokban végeztek nagy élvezettel, majd „Noé bárkája” bibliai történettel foglalkoztunk. Vacsora után csoda fogadott az utcán: megérkezett a várva várt hó! Így a tervezett program helyett hatalmas hócsata részesei lehettünk.
A harmadik nap végre havas programokkal telt: délelőtt túráztunk, majd délután a havazás közepén szánkóztunk nagy örömmel. Közben kincskeresésre, és ebéd után a „bibliatörténetes gesztusjátékra is sor került. Az utolsó este is nagyon színesre sikerült. Először „Ki mit tud” következett, ahol diákjaink megcsillogtatták tehetségüket, majd „Magyarország szeretlek” játék zárta az utolsó estét.
A vasárnap délelőtt már főleg a pakolásról szólt, de ekkor értékeltük az „angyalkázást” és az különböző versenyek eredményhirdetése is ekkor történt meg.
A nagyon gazdag programot még az ünnepeltek közös felköszöntése, közös fohász és imádságok tették teljessé.
Összességében nagyon változatos, élménydús, jókedvű tábort hagytunk magunk mögött.

Rimóczi Györgyi