Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

IMG 20190201 153342Ebben a tanévben is sor került a már hagyományosnak számító szánkótáborra.

 

 

Pénteken 26 kisdiákkal érkeztünk meg Mátraszentistvánra, örömmel tapasztaltuk, hogy megvárt a hó. Mivel az időjárás jelentés erős felmelegedést jósolt, már az első délután igyekeztünk kipróbálni a szánkókat. Este báránykát húztunk: minden angyalkának lett egy báránykája, akinek a tábor ideje alatt kedveskedett szóval, tettel, apró, saját készítésű ajándékkal.
A második nap délelőttjén még szánkóztunk, majd a vöröskői kilátóhoz túráztunk. Délután elsétáltunk a három falu templomához, ahol az olvadás ellenére lehetett még egy kicsit csúszkálni.
A harmadik nap reggelén Mátraszentimrére mentünk szentmisére, majd onnan gyalogosan tértünk vissza kalandos útvonalon. Délután izgalmas kincskeresésre került sor. Az utolsó este is nagyon színesre sikerült. Először „Ki mit tud” következett, ahol diákjaink megcsillogtatták tehetségüket, majd pizsama szépségverseny zárta az utolsó estét.
A hétfő délelőtt már főleg a pakolásról szólt, de ekkor értékeltük az „angyalkázást” és a különböző versenyek eredményhirdetése is ekkor történt meg.

Összességében nagyon változatos, élménydús, jókedvű tábort hagytunk magunk mögött.

Rimóczi Györgyi