Copyright 2018 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

DSCF5026

 


„Jöjj Szentlélek Úristen, áraszd reánk kegyesen, mennyből fényességedet…”

 

Szentlélek-hívó és váró énekkel kezdődött a 2017/18-as tanévünket megnyitó ünnepi szentmise az Érd-Újváros Jézus Szíve templomában. A kis elsősök picit megilletődve ültek a padban, a nagyobbak már „rutinosan” vettek részt, kapcsolódtak be a közös énekekbe, imádságokba. Ferenc atya beszédében elmondta, hogy mennyi újdonság, öröm, felfedezés vár a gyermekekre, különösen azokra, akik most kezdik az iskolát. A nyolcadikosokra is izgalmas hónapok várnak, hiszen ez az utolsó évük a Marianum óvó-védő falai között. Nagyon fontos azonban mindenki számára, hogy a „szeretet iskoláját” is kijárja, méghozzá minél szorgalmasabban és lelkesebben. A szentmise könyörgéseiben imádkoztunk iskolánkért, a gyermekekért, nevelőkért, Isten áldását, a Szentlélek kegyelmi adományait, és Égi Édesanyánk közbenjárását kérve életünkre, munkánkra.

Délután a testület és az osztályok képviselői közös Veni Sancte szentmisén vettek részt Székesfehérváron, amelyre Spányi Antal megyéspüspök atya hívott és várt mindenkit szeretettel. Püspök atya beszédében a Szentlélek  megvilágosító és segítő adományaira és kegyelmeire hívta fel a figyelmünket, kívánva szép, tartalmas, gazdagító tanévet. A szentmise után minden iskolához külön-külön is szólt pár kedves szót és kitartásra, lelkesedésre bíztatott bennünket.

Urunk! Az új iskolaév kezdetén add nekünk a Szentlélek kegyelmi adományait, hogy a világi tudományokban előre haladva, gyarapodjunk Isten ismeretében és szeretetében is.

          Dornbach Katalin