Copyright 2020 - Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

DSC 0305Ünnepi szentmisére gyűltünk össze október 9-én iskolánk tornacsarnokába, hogy Magyarok Nagyasszonya emléknapja alkalmából köszöntsük Égi Édesanyánkat.

 

 

Szent István királyunk halála előtt 1038-ban, Nagyboldogasszony ünnepén, koronáját és országunkat Mária oltalmába ajánlotta. E felajánlás óta Szűz Máriát a Magyarok Nagyasszonyaként is tiszteljük.
Szentbeszédében Ferenc atya kiemelte, hogy a Marianum iskolában tanulni nem kiváltság, hanem elsősorban felelősség. Szent István teljes hittel ráhagyatkozott Máriára, ahogy a Szűzanya is egész életében Isten akaratát teljesítette alázattal, elfogadva a nehézségeket és próbatételeket. Vegyünk mi is példát róluk, forduljunk szeretettel mások felé, tegyünk tanúságot arról, hogy Krisztus követői vagyunk, soha ne fáradjunk bele a jót tenni, és legyen útmutató számunkra, hogy iskolánk Mária nevét viseli.

Urunk és Istenünk! Első szent királyunk végakaratából Fiad édesanyját Nagyasszonyunknak tiszteljük. Segíts, hogy pártfogásával családjainkban és hazánkban megvalósítsuk szent Fiad országát!

Dornbach Katalin