1. október 4-én tartottuk osztályunk védőszentjének, Assisi-Szent Ferencnek az emléknapját. Ebből az alkalomból rövid színdarabot tanultunk, amelyben a szent életének egy részletét és legendái közül a gubbiói farkas történetét mutattuk be a közös reggeli ima alkalmával. Szent Ferenc szerepét a jellegzetes szürkésbarna ruhában, kötéllel a derekán játszotta Kádár Andris, a farkas szerepét pedig Horváth Helka alakította. Elénekeltük a szent imáját, amelyben a békéért könyörögtünk Istenhez, és kértük, hogy a világban és minden ember szívében a gyűlöletet váltsa fel a szeretet, a kétkedést a hit és tudjunk őszinte szívvel megbocsátani egymásnak.

Előtte néhány nappal a gyerekek játékáról a Mária Rádió felvételt is készített. https://www.facebook.com/watch/?v=589194176330225

             Azon a hétvégén, október 9-én reggel Százhalombattán a Szent László templomban közös szentmisén vettünk részt, amelyen szintén előadtuk a színdarabot. A szülők itt láthatták személyesen is a gyermekeik előadását, amely nagy tetszést aratott. A szentmise után megvendégelt minket Tamási József atya, majd kirándulni mentünk a százhalombattai Duna-partra.

Közös játékkal, beszélgetéssel töltöttük a délelőttöt.

Pozsonyi Béláné osztályfőnök