Március 18-án és 19-én az Érd-Újváros-i Jézus Szíve templomban az esti szentmiséken, Szent József ünnepéhez kapcsolódva köszöntöttük az édesapákat. Ferenc atya beszédében, az evangéliumra utalva kiemelte, hogy Jézus nem csak a testi vakságot gyógyítja, de kinyitja a szemünket arra is, hogy észrevegyünk másokat, lássuk meg, ha valaki szükséget szenved valamiben, vagy segítségre szorul. Legyen „látásunk” embertársaink ki nem mondott segélykéréseire is. Szent József életéből egy dolgot állított elénk példaként, a jelenlétet.

Szent József a Szentcsalád védelmezője volt, aki mindig, minden helyzetben Szűz Mária és Jézus mellett állt. Tette ezt akkor is, amikor Heródes elől Egyiptomba menekülve új életet kellett kezdeniük, de a család imaéletében is jelen volt, természetes volt számára, hogy Máriával és a 12 éves Jézussal együtt zarándokolt el a jeruzsálemi templomba. Végül egy szép, megható történetet mesélt el egy kisfiúról, aki minden lehetséges módon próbált annyi pénzt összegyűjteni, hogy édesapjának „órabért” fizethessen azért, hogy azt az egy órát vele töltse. Minden gyermek életében ugyanis a legfontosabb a szülői jelenlét, amit semmi más, főleg anyagiak, nem pótolhatnak. Az elgondolkodtató és szívhez szóló prédikáció után az 5.a osztály szép műsorral kedveskedett az édesapáknak, akiket ezután Ferenc atya egyenként megáldott és egy képpel is megajándékozott. A vasárnap esti szentmisét iskolánk ifjúsági zenekara és énekesei tették még felemelőbbé, köszönet érte nekik!

Ó, Szent József, Jézus erős lelkű gondviselője! Hányszor elfog engem a kislelkűség: miért kell ennyit fáradnom, küzdenem? Ó, nem mondom többé! Tudom, miért! Isten adja, hogy megpróbáljon, mint aranyat a kemencében. Tudom, kiért. Az értem szenvedő Jézusért! Segíts, Szent József, erőtlenségemen, hogy az élet keresztjeit erős szívvel fogadhassam. Erős lelkű József, könyörögj érettünk!