Gyönyörű napra ébredtünk 2023. április 22-én szombaton, végre eljött a várva-várt Elsőáldozás. A két harmadik osztály egész tanévben szorgalmasan és lelkesen készült erre a nagy eseményre.

Délelőtt a gyerekek és szüleik is elvégezték a szentgyónásukat, Ferenc atya pedig két kislányt és egy kisfiút keresztelt meg. Ezután következett a próba, majd mindenki hazament.

Délután az iskolában gyülekeztünk, ahol a fehér albák felvétele után ünnepélyesen, harangszóval kísérve átvonultunk a zsúfolásig megtelt Jézus Szíve templomba, ahol a szülők, nagyszülők, rokonok és barátok várták az 53, első szentáldozására készülő gyermeket. A szentmise prédikációjában Ferenc atya kiemelte, hogy nem csupán ostyát kapunk, hanem az élő Krisztussal találkozhatunk, és ha őt beengedjük, behívjuk a szívünkbe, mint az emmauszi tanítványok is, akkor válhat igazán boldoggá és teljessé az életünk. Jézus az, aki gyógyírt ad sebeinkre, megvigasztal, utat mutat és vezet földi életünk során. A szentmise végén megköszönte a szülőknek, hogy teljesítve gyermekeik keresztelőjén tett ígéretüket, a jézusi úton vezették őket, és most, együtt léptek az oltárhoz, hogy Jézust a szívükbe fogadják.

Az ünnepélyes szentmise után, amelyet iskolánk Angyalkák zenekara tette még szebbé és felemelőbbé, visszamentünk az iskolába, majd otthon, családi körben folytatódhatott az ünneplés.

„Segítsd Urunk a kicsinyeket, hogy megőrizzék a megszentelő kegyelmet, mindig tisztaszívűek maradjanak, és ne csak korban növekedjenek, hanem kedvességben is, előtted Istenünk és az emberek előtt.”