A gólyatáborunk igazából a tanév első napján kezdődött, de hivatalosan szeptember 16-án. Az elején mindenki félve indult neki, mert nem tudtuk, hogy milyen kihívásokat állítanak elénk a tizedikesek.

A vonatút két óra volt Balatonalmádiba, ahol a Ciszterci Rekreációs Központban szálltunk meg. Az első próba egy kis pihenés után indult. Az volt a feladat, hogy egy lufit kellett tennünk egy osztálytársunk ölébe és rá kellett ülnünk úgy, hogy kidurranjon. Következőben valakinek a szemét bekötötték és utána elé ültettek egy másik embert, akit tapogatózva kellett felismernie. Voltak szokványos játékok is, mint például a székfoglaló.

A hely lehetőségeit kihasználva egy gyors kosármeccsre is volt időnk. Este sem hagyták a szervezők, hogy unatkozzunk. Voltak kvízkérdések, amikre a nem megfelelő válasz esetén tejszínhabot kaptunk a fejünkre, arcunkra, ruhánkra… Vacsora után lesétáltunk a Balatonpartra és gyönyörködtünk a szép, nyugodt vízben.

Reggel az osztályunkért felajánlott szentmisén vettünk részt, amely lelki megerősítés volt a nap kezdetekor. Ezek után csoportokban felfedeztük Balatonalmádit. Az osztályfőnökünktől kaptunk feladatsorokat, amelyek a város érdekességeihez kapcsolódtak. Nagyon kitartóak voltunk, bár az időjárás nem kedvezett a tervezett programoknak. Visszatértünk a templomhoz, majd megnéztük a Szent Jobb kápolnát, és érdekes előadást hallgattunk a kápolna történetéről. Ezek után egy hangulatos pizzázóban ebédeltünk, ahol kedvünkre választhattunk az étlapról. Késő délután még volt pár levezető feladat a Balatonparton, majd elindultunk haza.

Köszönjük a tizedikeseknek és osztályfőnökünknek a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat.

Konkoly Boglárka és Wolf Júlia kilencedikesek