Az osztályunk kapta azt a megtisztelő feladatot, hogy az egész iskola számára műsort állítson össze és adjon elő a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 

Az előadást egyik osztálytársunk, Vidnyánszky Éva Klára rendezte osztályfőnökünk felügyeletével, de a feladatból mindenki kivette a részét. A közös munka, a nem kevés próba az osztályt még jobban összekovácsolta. Igyekeztünk saját ötletekkel egyedivé tenni a megemlékezést. A megszokottól eltérő versválasztások, a díszletek, az aláfestő zene és a háttér videó mind-mind fontos eleme volt a koncepciónak, és azt a célt szolgálta, hogy az előadás követhető, befogadható és élvezhető legyen az iskola valamennyi diákja számára – a kis elsősöktől a gimnazistákig.

A bemutatóra végül egy nappal a nemzeti összetartozás napja, a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója után, június 5-én hétfőn került sor. A visszajelzések alapján úgy gondoljuk: méltóképpen sikerült megemlékeznünk a történelmi eseményről és megjelenítenünk az emléknap üzenetét.

9.a osztály