Május 13-án, kicsit felhős időben gyűltünk össze Érd-Óvárosban, hogy részt vegyünk Bogner Mária Margit vizitációs nővér tiszteletére bemutatott püspöki szentmisén. Iskolánkat közel 40 gyermek és több nevelő képviselte.

A templom megtelt a sok zarándokkal, szerzetes nővérekkel, és Bogner Mária Margit tisztelőivel. Spányi Antal püspök atya beszédében kiemelte, hogy életünkben, ahogy Mária nővér életében is sok nehézség, próbatétel és kereszt van. Rajtunk is múlik, hogy hogyan éljük meg ezeket, Isten tenyerébe és szeretetébe téve azokat, vagy kibírhatatlan nehézségként, ami összetörhet. Margit nővért a sok megpróbáltatás közelebb vitte Istenhez, mindent Neki ajánlott fel. Bízunk benne, és imádkozunk érte, hogy minél előbb a boldogok sorába emeljék, ahol továbbra is közbenjárónk és szószólónk lehet Mennyei Atyánknál. A szép szentmise után közösen, körmenetben vonultunk Mária nővér sírjához, imádkozva oltárra emeléséért.

„Add, hogy Egyházunk imájára megújuljon erkölcseiben a magyar társadalom. Segíts megértenünk nemzetünk szentjeinek életpéldáját. Add, hogy Kaszap Istvánt, a magyar fiatalok példaképét, és a mindig Isten jelenlétében élő Bogner Mária Margitot mielőbb közöttük tisztelhessük.”

Dornbach Katalin hitoktató