Nagyon gyorsan eltelt a 4, illetve 12 éve azoknak a diákoknak, akik a szalagtűzésükre érkeztek az iskola szépen feldíszített csarnokába november 25-én.

Felidéztük, hogy voltak könnyebb és nehezebb, örömteli és bánattól terhes pillanatok, szokásos történések és váratlan fordulatok. Felidéztük az emlékeket az indulás nehézségeiről, a tanulás fáradalmairól, az át- és túlélt számonkérésekről, a lelkinapok és osztálymisék megéléséről, az osztálykirándulások élményeiről, a járvány okozta próbatételekről, az osztályfőnökváltásról és a diákélet megannyi történéséről.

Az igazgatónő beszédében említette, hogy a végzősökre vár még néhány feladat, azt kérte tőlük, hogy rangidős diákként mutassanak példát fiatalabb társaiknak, érezzék ennek a felelősségét, merjenek egyéniségek lenni, merjék a jót vállalni akár a tömeg és a divat ellenében is!

Gondolaitati azzal zárta, hogy megköszönte mindazoknak a tanároknak és diákoknak a segítségét, akik előkészítették, megszervezték és közreműködtek ennek a szép eseménynek a megrendezésében.

Az este a szalagtűzéssel folytatódott, majd a végzősöket tanító tanárok gondolatait megjelenítő filmet nézhették meg a vendégek.

Ezután a tizenkettedikesek osztályfilmjét tekintettük meg, majd az osztálytáncukat, aztán pedig az ünnepélyes keringő zárta a programot.