Szombaton a Mariánum Iskola szervezésében egy ötven fős csoporttal bevonatoztunk Budapestre hogy találkozzunk Ferenc Pápával.

A találkozót a Papp László sportarénában szervezték. Először dicsőítő dalokat játszott az Élővíz zenekar, énekelt Ruzsa Magdi, Nagy Bogi és mások is. A dicsőítés nagyon szép volt. Utána egy nyitott fehér kisautóval megérkezett Ferenc Pápa, majd körbe autózott az arénában, és egészen közel került a Mariánumból érkezettekhez. Külön oda ment a fogyatékkal élők egy csoportjához, és megáldotta őket. Ezután tanulságtételek következtek, ahol fiatalok beszéltek a hitükről.

A Szentatya beszéde nagyon érdekes volt, és fiatalokat érintő témákról szólt: többször is elhangzott, hogy lépjünk ki a komfort zónánkból és „Jézus örül annak, ha nagy dolgokat érünk el. Nem azt akarja, hogy lusták és kényelmes emberek legyünk, nem azt akarja, hogy hallgatagok és félénkek legyünk, hanem azt akarja, hogy élők, aktívak, főszereplők, az élet főszereplői legyünk. Ő soha nem kicsinyli le várakozásainkat, hanem éppen ellenkezőleg, felemeli vágyaink mércéjét. Jézus egyetértene egy közmondásunkkal, amit Ferenc Pápa magyarul mondott: Aki mer, az nyer.”

Hogyan lehetünk nyertesek az életben?  Tovább Idézem a Szentatyától: „Két alapvető lépés van, csakúgy, mint a sportban: először is, tűzz ki magas célokat, másodszor pedig eddz. Mondd, van-e valamilyen tehetséged? Egészen biztosan van, mindannyiunknak van! Ne tedd félre azt gondolva, hogy a boldogsághoz csak a minimumra van szükséged: diploma, pénzkereső munka, egy kis szórakozás… Nem! Azt hozd játékba, amid van! Van egy jó tulajdonságod? Fektess bele, félelem nélkül, haladj előre! Érzed a szívedben, hogy van olyan képességed, amellyel sok jót tehetsz? Érzed, hogy jó dolog szeretni az Urat, nagy családot alapítani, segíteni a rászorulókon? Haladj előre, ne gondold, hogy ezek elérhetetlen vágyak, hanem fektess az élet nagy céljaiba! Ez tehát az első: tűzz ki magas célokat!”

Jézus hisz benned, arra hív, hogy légy csapatjátékos, tartozz egy közösséghez.

Nekünk itt a Mariánum iskolában szerencsénk van, mert van egy jó katolikus közösségünk, ahol a kapcsolatokat már csak ápolni és gondozni kell. A Szentatya szavaival élve ma nagy a kísértés, hogy beérjük egy mobiltelefonnal és néhány baráttal – ami bizony, nagyon kevés.

A beszéd után Szentségimádás következett, ami csodálatos élmény volt. Egy ponton a meghívtál, hogy vízre lépjek dal alatt lekapcsolták a világítást, és a zseblámpáinkkal világítottunk. Arra gondoltam, hogy a nemrég átélt húsvéti feltámadás fényét jelképezi ez bennünk, ami a hitünk, amit a világba magunkkal kell vinnünk, hogy terjesszük Krisztus világosságát.

Nagyon hálás vagyok, hogy ebben a hatalmas élményben részem lehetett.

Andrásfaly Angéla, 8/b