Véget ért a Marianum Általános Iskola és Gimnázium 32. tanéve. 180, illetve 183 tanítási napunk volt, 552 tanuló kapott bizonyítványt.

A tanév során minden eltervezett programot meg tudtunk valósítani, egy-két esetben az időjárás akadályozott bennünket, illetve az anyagi korlátok szabtak határt. Így kellett elhalasztanunk két alkalommal is a sportnapot, illetve Bodajk helyett itt Érden kellett megszerveznünk hagyományos őszi zarándoklatunkat.

Sok család részvételével tartottunk iskolaelőkészítő foglalkozásokat, volt elsőáldozás, bérmálás, és minden eddiginél több iskolán kívüli osztályprogram.

Már rutinosan szerveztük meg a szalagavatót, a 8.-osok és a 12.-esek ballagását, és a tegnapi napon átadtuk 23 végzős sikeres érettségi bizonyítványát.

Nagyon színvonalas megemlékezéseket láthattunk a nemzeti ünnepeken, köszönhetően az osztályfőnökök, szaktanárok és rátermett diákok munkájának.

Eredményes munkánkat tükrözi a nyolcadikosok továbbtanulási eredménye. A 8. évfolyamon 52-en végeztek, a legtöbben gimnáziumokban tanulnak tovább (21-en itt a Marianumban), mások technikumban, szakgimnáziumban.

Számos területi, ehm. és országos versenyen vettek részt eredményesen diákjaink. A legkiemelkedőbb versenyeredmények: a Bolyai területi matematikaverseny, Bolyai Természettudományos Csapatverseny (országos 2. hely), Simonyi Kárpátmedencei helyesírásverseny, Herman Ottó Kárpát-medencei biológia verseny, Harmatcsepp olvasás-szövegértés verseny (országos 2. hely), tankerületi német nyelvi verseny.

A tanév során iskolánk Nemzetközi Német Nyelvvizsga hely (DSD I.) lett, és 12 nyolcadikos meg is szerezte első nyelvvizsgáját.

Igyekeztünk tanulóink hitéletét is gyarapítani a hagyományos lelki programokon keresztül. A tanév során Ferenc atya megalapította az iskola egyházzenei karát 18 felső tagozatos és gimnazista diák közreműködésével.

Az alapos és pontos munka jutalmaként 109-en kitűnő bizonyítványt vehettek át, 13-an kaptak nevelőtestületi dicséretet és sokan kaptak elismerést az iskolai, vagy osztályközösséget szolgáló tevékenységükért.

Köszönjük az iskola tanárainak és minden dolgozójának a munkáját, köszönjük, hogy ebben a sok szempontból nehéz pedagógiai időszakban békés, nyugodt, stabil iskolai környezetet teremtettek és minden mást félretéve a diákok nevelése volt az elsődleges számukra.

Az idei nyáron ismét lesznek iskolai táborok, 210 gyerek részvételével: alsós tábor, vízivándor- és gyalogos zarándoktábor, színjátszó-, napközis tábor és ausztriai németnyelvi tábor, melyhez jelentős támogatást kapunk az érdi AVL cégtől. 

Szép nyarat, jó pihenést kívánunk minden diáknak, tanárnak, családnak!

Kapcsolódó bejegyzések

Advent Bécsben

Advent Bécsben

December 2-án 34 diák és három tanárnő gyülekezett az iskola előtt. Az úti okmányok ellenőrzése után buszunk hét órakor indult Bécsbe, hogy megnézzük a Sisi Múzeumot és a híres adventi vásárt.