Kicsik és nagyok szépen felöltözve gyűltek össze nevelőikkel iskolánk tornacsarnokában, hogy ünnepi szentmise keretében hálát adjanak a 2022/2023-as tanévükért.

Ezen a szentmisén, most először, sor került több gyerek tanúságtételére is. Egyikük elmondta, hogy vallásos családban nevelkedett, a hit és hitének gyakorlása meghatározó volt egész életében, és ezt majd a saját gyermekeinek is tovább szeretné adni.

Egy másik tanuló elmesélte, hogy ő viszont olyan emberekkel volt körülvéve, olyan társaságban élte a mindennapjait, ahol természetes volt a csúnya beszéd, így ő is inkább hozzájuk idomult. Szerencsére voltak az életében olyan találkozások is, amelyek ráébresztették őt arra, hogy nem jó úton jár, tudott változni és ezzel példát mutatni másoknak.

Egy harmadik gimnazista pedig arról beszélt, hogy sok kérdés és kétség merült fel benne, hogy hol a helye a világban, különösen ebben a sokszor felfordult értékrenddel rendelkező napi valóságban? Van-e értelme hívő, tanúságtevő életet élni manapság? Ferenc pápával való személyes találkozásuk mindannyiukat megerősítette, megtapasztalhatták, ahogyan mi is mindannyian, hogy

Jézus mindig velünk van, ahogy arról egy negyedik tanúságtevő beszélt, még akkor is, amikor nem a helyes úton járunk.

Ferenc atya beszédében ezeket a gondolatokat fűzte egybe és egészítette ki saját útmutatásaival. Nem Jézus hagy el minket, hanem mi távolodunk el, amikor nem az Ő tanítása szerint élünk. Ő mindig, mindenkor visszahív és visszavár, de döntenünk nekünk kell. A szentmise végén megköszönte az ifjúsági zenekarnak és távozó tagjainak a lelkes közreműködést, egyúttal átadva a „stafétabotot” az új vezetőnek.

Köszönjük a tanév során megélt sok-sok szép pillanatot, melyekkel a szentmiséket még szebbé és felemelőbbé tették!

„Megváltó Krisztusunk! Köszönjük Neked a tanévet, amelyet a Te kegyelmeddel végig élhettünk. Köszönjük, hogy újra és újra felemeltél, és minden órában új életre hívsz.”