„A világhoz nem alkalmazkodni kell, hanem csinálni, nem újrarendezgetni azt, ami már megvan benne, hanem hozzáadni mindig.”

Ottlik Géza

A magyar költészet napja alkalmából iskolánk megrendezte második gimnáziumi Versünnepét, melyen megemlékeztünk az idei év Petőfi-bicentenáriumáról, körvonalaztuk a nagy romantikus költő ismert és kevésbé ismert arcát. Újrarendezgettük tudásunkat róla, hogy aztán hozzáadjuk a költészetéhez a magunkét: meghallgattuk 15 gimnazista fiatal szavalatát. Ady, Endre, József Attila, Tóth Árpád, Radnóti Miklós, Karinthy Frigyes klasszikus művei és néhány más népszerű vers szólalt meg a színpadon. Az első helyezett Vidnyánszky Klára (9.a) József Attila: Tűz van! című versét szavalta elsöprő sikerrel, a második helyezett Földvári Gréta (9.a) Tóth Árpád: Lélektől lélekig című versét, a harmadik helyezett Wolf Júlia (9.a) József Attila: Nem én kiáltok című művét mondta el. Burkódi Kristóf (12.a) Karinthy-szavalatát a közönség tetszése kísérte, néhányan állva tapsolták meg az előadást. Bár ilyet nem osztottunk, de biztosan Kristófé a közönségdíj. A Versünnepet Darvas-Tanács Hanna (11.a) és Nagy Levente (11.a) színvonalas-tanulságos kisfilmje zárta, melyet Novák Péter színész-dalszövegíróval és Gábor Szilvia pszichológussal készítettek Arany János: A kép-mutogató című énekes históriájáról. Köszönjük valamennyi résztvevő, kolléga munkáját, jelenlétét. Jövőre folytatjuk.

Büszkék vagyunk a döntősökre:

Darvas-Tanács Hanna, Burkódi Kristóf, Bálint Martin, Amsz András, Kosztola Leó, Vidnyánszky Klára

Majer Eszter, Bálint Katalin, Bohus Petra, Kovács Katalin, Király Flóra, Nagy Fanni, Kapitány Boglárka, Gere Laura, Földvári Gréta, Wolf Júlia

Dobogósok:

Wolf Júlia, Vidnyánszky Klára, Földvári Gréta

Matafán Ibolya magyartanár