Az idei évben megszervezett 3. zarándoklatunk több szempontból is különleges volt. A zarándoklatunkat a Magyar Szent Család tiszteletére ajánlottuk fel, amelyet egyházmegyénk által kezdeményezett zarándoklat végig járásával valósítottunk meg. Utunk során érintettük egyházmegyén kiemelkedő Mária kegyhelyeit is, mint Bodajk, vagy Vértessomló. Az egy héten át tartó utunk során, mint egymáshoz való viszonyunkban, mint az Istenbe vetett hitünkben is megerősödtünk. A mindennapos lelki alkalmaink mellett volt lehetőségünk az egyéni elcsendesülésre, amelyek során erősödött az önismeretünk az által, hogy a napi témáinkat egyénileg átelmélkedve gondolhattuk át. A páros és csoportos beszélgetések során egymás megismerése mellett fontos volt, hogy megismerjük a társaink véleményét is a hit kérdéseiről. Mindezt a jókedv, a vidámság keretezte egységbe, amit a sok-sok játék alapozott meg.

 A zarándoklatunk első napját Székesfehérváron töltöttük, ahol imádkoztunk a magyar ifjúság példaképének, Kaszap Istvánnak sírjánál. Majd a Bory várat tekintettük meg, ahol az emberi kitartás és hitvesi szeretet emlékét idéztük fel az épület alkotójának Bory Jenőnek életpéldáján. A nyitó szentmisénk a bazilikában volt. 

 Második nap délelőttjén megtekintettük a püspöki palota épületét és az egyházmegyei múzeumot, ahol a Magyar Szent Család ereklyéi előtt kezdtük meg a zarándoklatunkat. Székesfehérvárt elhagyva Iszkaszentgyörgy irányába indultunk.

 Harmadik napon Mór városát céloztuk meg, elhaladtunk a fehérvárcsurgói víztározó mellett és érkeztünk meg Bodajkra. A Kegytemplomban mutattuk be szentmisénket, végeztünk oltárkerülést, majd a Magyar Szent Család szobránál imádkoztunk. Innen még egy rövid séta után érkeztünk meg esti pihenőnk helyszínére, a Szent Erzsébet Iskola tornatermébe.

 Negyedik napon igen korán szerettünk volna indulni, de hatalmas eső zúdult a környékre, így csak délelőtt tudtuk az épületet elhagyni, de addig is játszottunk. A következő célunkat, Csákvárt, így gyalog már nem érhettük el, ezért az út egy részét busszal tettük meg. Csákváron a szentmisénket a Szent Mihály templomban tartottuk meg. 

 Az ötödik napon ismét el kellett térnünk a terveinktől, mert a környéken lövészversenyt tartottak, így az erdős részek le voltak zárva. A nap folyamán érintettük Gántot, ahol a játszótéren egy jót beszélgettünk. Ezek után indultunk el Vérteskozmára, ahol a szállásunk volt a régi iskolában. Este az iskola melletti templomban tartottuk a szentmisénket.

 Hatodik napunkon a várgesztesi vár tövében elhaladva Majkig mentünk. Ott megnéztük az egykori kamalduni perjelséget. Ezek után Vértessomló felé vettük az irányt. A helyiek nagy szeretettel vártak már minket a templomnál, ahol a záró szentmisénket imádkoztuk el, melynek végén, a hagyományunk szerint, a zarándok keresztségre került sor. Még egy rövid játékra is maradt idő, utána indultunk, de már busszal, vonattal haza.

Zarándoklatunkhoz segítséget nyújtott az Érd-Parkváros Plébánia és Érd-Újtelep Plébánia pályázatát támogató Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. A Székesfehérvári Egyházmegye táborpályázata, és a Hivatal munkatársai. Mindenkinek hálás szívvel mondunk köszönetet!

 Külön köszönetet mondunk Ferenc atyának, aki a zarándoklatunk lelki vezetője volt!