Szeptember 20-22. között a 12.A Pécsett volt, az utolsó osztálykirándulásán. A belvárosban, a Ciszterci Szálláson laktunk ebben a szűk 3 napban, így a teljes belvárost megismerhettük az ott töltött idő alatt. Szerdán este közös városnéző sétán vettünk részt, majd a szabadidő keretében mindenki a saját érdeklődésének megfelelő nevezetességeket újból és alaposabban szemügyre vehette. Alternatív programként mozilátogatásra is lehetőség volt.

Csütörtökön a Zsolnay Negyedbe látogattunk el, ahol először egy fantasztikus planetáriumi előadáson vettünk részt. Ezt követően a Gyugyi gyűjteményt nézhettük meg, amely közel 700 Zsolnay kerámiatárgyból áll.

A közös ebédet követően másfél órára egyetemistává vált az osztály, igaz, egy középkori egyetemen. Az egyetemista lét két oldalát is megismerhettük: a tanulást és a játékot (szórakozást).

Este a sporté volt a főszerep. Ki a képernyő előtt, ki a focipályán figyelte a labda mozgását (utóbbit fejlámpával…). A pingpongütők és labdák sem pihentek, a pince visszhangzott a játéktól és a játékosoktól. Az alternatív program egy orgonakoncert volt a Bazilikában.

Nem múlhat el osztálykirándulás tényleges kirándulás nélkül. Pénteken hegymászás következett. Felmentünk a Mecsek oldalába, igaz, csak Pécsen belül. Jártunk a Pálosoknál, a Niké szobornál, a Tettyén, a Havihegyi kápolnánál is. Kellemesen elfáradva értünk vissza a belvárosba, ahol az ebéd után már csak a hazaút várt ránk. Sajnos Kelenföldre közel 40 perces késéssel érkeztünk, így az érdi vonatot csak futva érhettük el…

A kiránduláson kísérőként részt vett velünk Matafán Ibolya tanárnő, akinek nagyon köszönjük, hogy „miattunk” visszajött erre a néhány napra, valamint kitalálta az alternatív programokat.

 

Auer Tamás osztályfőnök