Október 9-én, iskolánk valamennyi tanulója és nevelője vonatra szállt, hogy elinduljunk hagyományos őszi zarándoklatunkra, melynek helyszíne ebben a tanévben Bodajk volt. Egy nappal Magyarok Nagyasszonya ünnepe után, Egyházmegyénk ősi zarándokhelyén köszönthettük Égi Édesanyánkat. A vasútállomástól rövid gyaloglás után értünk a templomhoz, amely ebben az évben, a templom főbúcsúnapján, szeptember 17-én Basilica minor rangot kapott. A szentmisét Spányi Antal püspök atya és Hajdu Ferenc helynök atya mutatta be. Püspök atya örömmel és szeretettel köszöntött bennünket. Beszédében kiemelte az imádság fontosságát, a tisztaszívűséget és a kitartást a nehéz helyzetekben is. Fontos, hogy mindig tudjunk hálát adni, akár rövid fohászokkal is mindazért, amit Istentől kapunk. Tudjunk szentül élni, példát mutatva másoknak, ezáltal jobbá téve a világot. A Szűzanya a mi Édesanyánk, Nagyasszonyunk, hathatós közbenjárónk és szószólónk Szent Fiánál, forduljunk hozzá buzgón és bizalommal.

A szentmisét iskolánk énekkarának és zenekarának zenei szolgálata tette még felemelőbbé, köszönet érte nekik! Ezután közösen felmentünk a szépen felújított Kálváriára, ahonnan csodálatos kilátásban gyönyörködhettünk. A hazaindulásig minden osztály saját programon vett részt, majd fáradtan ugyan, de élményekkel telve vonatoztunk vissza Érdre.

„Urunk, Szűzanyád a mi Nagyasszonyunk és Pátrónánk. Az ő közbenjárására add, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!”

Dornbach Katalin hitoktató