December 6-án Nagykarácsonyban voltunk a Mikulás-próbán, amelyet a Szent Miklós Általános Iskola hirdetett meg.  Az iskolánk képviseletében 5 diákunk indult a versenyen, a „Bundás Mikulás” nevű csapatukkal. Nagy örömünkre II. helyezést értünk el.

Csapattagok:

Gurubi Luca 3.a

Dakó Tamás 3.b

Kádár András 4.a

Dudás Vilmos 4.a

Auer Balázs 4.b

Ez egy komplex műveltségi- és sportvetélkedő volt, amelyen a tudás és az ügyesség is alapfeltétele kellett, hogy legyen a sikeres szereplésnek. A versenyen Szent Miklós életével, tevékenységével kapcsolatosan, érdekes és motiváló feladatokkal találkoztak a gyerekek. Szinte minden feladatukat maximális pontszámmal értékelte a zsűri. De nem csoda, hiszen odafelé is egész úton kérdezgették egymást, ismételték az előzetesen kiküldött feladatok megoldásait. Énekeltek, tanítgatták egymást a pontos szövegre és dallamra.

A verseny második felében sportvetélkedő következett az iskola tornatermében. A verseny végén megvendégelték a tanulókat és kísérőiket süteményekkel, szendvicsekkel, üdítővel. Az eredményhirdetés után –köszönetképpen- az öt gyermekkel elénekeltük a Mikulás-dalt, amelyet Tamási József atya írt még 50 évvel ezelőtt a Hull a pelyhes…c. dal  nyomán. Belefoglalta Szent Miklós életének legfontosabb életeseményeit. A résztvevő iskolák tanulói és tanítói lelkesen tapsolták meg az előadást.

Végül, Szent Miklós napjához illően sűrű hóesésben indultunk haza. A bátrabbak még hógolyóztak is az udvaron. Jókedvű, élménydús délutánt töltöttünk Nagykarácsonyban.

 

Pozsonyi Béláné