1. június 21-én a Marianum Általános Iskola és Gimnázium 33. tanévét 180/177 tanítási nappal zártuk. 548 tanuló kapott bizonyítványt.

A tanév során nagyon sok programja volt minden tagozatnak.

Tartottunk iskolaelőkészítő foglalkozásokat, volt elsőáldozás és bérmálás. Nagyon sok és változatos iskolán kívüli osztályprogramot szerveztek az osztályfőnökök. Köszönet érte!

Eredményes munkánkat tükrözi a nyolcadikosok továbbtanulási eredménye. A 8. évfolyamon 66-an végeztek, a legtöbben gimnáziumokban tanulnak tovább, közülük többen itt a Marianumban, mások technikumban, szakgimnáziumban.

Számos területi, egyházmegyei és országos versenyen vettek részt eredményesen diákjaink, ezek részletesen az iskola honlapján olvashatók. 11 nyolcadikos tanuló szerzett B1 szintű Nemzetközi Német Nyelvvizsgát. A gimnáziumban 7-en német, 20-an pedig angol nyelvből B2, ill. C1 szintű nyelvvizsgát szereztek.

Igyekeztünk tanulóink hitéletét is gyarapítani a hagyományos lelki programok által. Októberben közösségünk mind a 600 tagja Bodajki zarándoklaton vett részt.

Az idei tanévben az alapos és pontos munka jutalmaként 101 diák kitűnő bizonyítványt vehetett át, 16-an kaptak nevelőtestületi dicséretet és sokan kaptak elismerést az iskolai, vagy osztályközösséget szolgáló tevékenységükért.

Köszönettel tartozunk a Marianum tanárainak és minden dolgozójának, hogy békés, nyugodt, stabil iskolai környezetet teremtettek és ebben a tanévben is diákjaink nevelése volt az elsődleges számukra.

Az idei nyáron ismét lesznek iskolai táborok: alsós tábor, zarándoktábor, napközis tábor és ausztriai németnyelvi tábor. 

Összesen 160 gyerek vesz részt valamelyik táborunkban. Legyetek óvatosak, vigyázzatok magatokra és társaitokra egyaránt. Mindannyitokkal épségben, egészségben, kipihenten találkozzunk szeptember 2-án.