A 12. A utolsó közös osztálykirándulása

A 12. A utolsó közös osztálykirándulása

Szeptember 20-22. között a 12.A Pécsett volt, az utolsó osztálykirándulásán. A belvárosban, a Ciszterci Szálláson laktunk ebben a szűk 3 napban, így a teljes belvárost megismerhettük az ott töltött idő alatt. Szerdán este közös városnéző sétán vettünk részt, majd a szabadidő keretében mindenki a saját érdeklődésének megfelelő nevezetességeket újból és alaposabban szemügyre vehette. Alternatív programként mozilátogatásra is lehetőség volt.

Gólyatábor – 2023. szeptember 15-16.

Gólyatábor – 2023. szeptember 15-16.

A kirándulás hetében a fél osztály megbetegedett: torokfájás, nátha, láz… Izgultunk, hogy meggyógyul-e mindenki péntek délig, hogy együtt indulhassunk Balatonszemesre a gólyatáborba. Szerencsére a többség összeszedte magát, és végül majdnem mind a huszonheten együtt szálltunk föl a déli vonatra. A tizedikesek közül heten jöttek velünk, hogy a gólyák beavatási „szertartásaiban” segédkezzenek. Az út kicsit hosszabbra sikerült, mint ami az eredeti tervben szerepelt, mert Székesfehérvártól csak egy későbbi helyjegyes vonattal tudtunk továbbutazni.

Szent Gellért Napi pedagógus konferencia Székesfehérváron

Szent Gellért Napi pedagógus konferencia Székesfehérváron

2023.szeptember 25-én Szent Gellértnek, a magyarországi katolikus iskolák patrónusának ünnepnapján iskolánk pedagógusai konferencián vettek részt Székesfehérváron. A székesegyházban koncelebrált szentmisével kezdődő találkozón Spányi Antal püspök a hittel, szeretettel és szenvedéllyel tanító Gellért püspököt állította példaképül a mintegy 500 pedagógus elé.

Elsősök köszöntése

Elsősök köszöntése

Az első tanítási napon, izgatottan kísérték be a szülők a legkisebbeket a Marianumba. Hagyomány nálunk, hogy az elsősök a nyolcadikosoktól kapják meg az iskola címerével ellátott kék színű nyakkendőt, jelezve, hogy most már ők is a Marianum családhoz tartoznak, és 555...

Tanévkezdési információk

A 2023-2024. tanév első tanítási napja szeptember 1-je péntek.
Kérjük, hogy 7.45-ig ünneplő öltözetben érkezzenek meg a diákok.

Zarándoktábor

Zarándoktábor

Az idei évben megszervezett 3. zarándoklatunk több szempontból is különleges volt. A zarándoklatunkat a Magyar Szent Család tiszteletére ajánlottuk fel, amelyet egyházmegyénk által kezdeményezett zarándoklat végig járásával valósítottunk meg. Utunk során érintettük egyházmegyén kiemelkedő Mária kegyhelyeit is, mint Bodajk, vagy Vértessomló. Az egy héten át tartó utunk során, mint egymáshoz való viszonyunkban, mint az Istenbe vetett hitünkben is megerősödtünk. A mindennapos lelki alkalmaink mellett volt lehetőségünk az egyéni elcsendesülésre, amelyek során erősödött az önismeretünk az által, hogy a napi témáinkat egyénileg átelmélkedve gondolhattuk át. A páros és csoportos beszélgetések során egymás megismerése mellett fontos volt, hogy megismerjük a társaink véleményét is a hit kérdéseiről. Mindezt a jókedv, a vidámság keretezte egységbe, amit a sok-sok játék alapozott meg.

Vízivándor tábor

Vízivándor tábor

Idén is a Szigetközben tartottuk meg vízivándor táborunkat, július 5-től júliu 11-ig. Mindennap eveztünk a Duna különböző kisebb-nagyobb ágrendszerében.

Két éjszakát Dunaszigeten töltöttünk a Tündérsziget Ökoparkban, ahol az első napon megismerkedtünk a kenuk kormányzásával a Gazfűi – Dunán. A második napon a Cikolai- ágrendszerben eveztünk, vadregényes tájakon, bedőlt fák között, gyönyörű természeti jelenségeket megfigyelve.

Német tábor Obervellachban

Német tábor Obervellachban

Idén nyáron is hat különleges napot töltöttünk felső tagozatos diákjainkkal az ausztriai Karintia tartományban, Obervellachban.

A délelőtti nyelvórákat követően került sor a különböző programokra, kirándulásokra. 3000 méter magas gleccseren hógolyóztunk. Keskeny szurdokban, hegyi patakok, vízesések mellett túráztunk.