Az idei napközis táborunk első megállója az érdi Duna-part volt. Igazi nyári meleggel kezdtük a hetet és már hétfőn 7 kilométert gyalogoltunk. A Duna-parthoz vezető úton gyönyörű természetben sétálhattunk, majd a víz mellett lehetőség volt kagylógyűjtésre, láblógatásra és természetesen játékra. A szemfülesek még rákollót is találtak.

Keddi napunkon a Velencei-tónál lévő sárkányhajó bázisra látogattunk a gyerekekkel. Esős napnak indult de ez sem álhatott útjába, hogy evezőt ragadjanak a gyerekek. Mielőtt keresztül hajózták a tavat a gyerekekek, megtanulták a vezényszavakat és az evezőlapát pontos használatát. Ameddig 20 gyerek evezett a többiek a parton igazi kincseket mostak. Az ásványokat mint pl: citrin, hegyi kristály, ametiszt, kalcedon és ez csak egy pár a sok érdekesség közül, a kincsmosás végén a gyerekek hazavihették.

Szerdán a Feneketlen-tó társaságában elhelyezkedő a Budai Ciszterci Szent Imre templomba látogattunk. Szaliczki Örs atya bemutatta nekünk a gyönyörű templomot, hallhattunk Szent Imre éltéről legendákat és a kórusvezető két új dalra is megtanított bennünket. A templomlátogatás után a tónál lévő játszótéren voltunk.

A csütörtök és pénteki napunkat a százhalombattai strandon töltöttük. Igazi nyári melegben még kellemesebb volt a vízbe csobbanni! Ameddig az egyik csoport a strandon lubickolt napközis táborunk másik fele az iskolában textil festékkel megörökítette kedvenc táboros pillanatát saját pólóján és ebéd után kezdetét vette a vízipisztoly csata.

Remélem mindenki jól érezte magát és szép emlékeket vitt haza a táborból!